Geachte ouders en leden

Eindelijk is het zo ver, na lang wachten en vele vergaderingen kunnen wij u eindelijk wat meer informatie geven over het allereerste weekend van KSA Lotenhulle-Poeke Jongens. Wij zijn al enkele maanden bezig met alles voor te bereiden omtrent het weekend, want ook voor ons is alles nieuw, maar nu zijn we er echt klaar voor.

Waarom een weekend

Het idee om een weekend te organiseren was al een tijdje aanwezig binnen de KSA. Er was hier en daar nog wat twijfel, maar na de kleine enquête van vorig jaar is er overduidelijke gebleken dat jullie, als ouders en leden, dit een zeer goed idee vonden.

Een weekend is volgens ons ook de ideale manier om eens een voorsmaakje te krijgen van het zomerkamp in juli. Zeker voor de jongste groep, de leeuwtjes, kan de stap naar het zomerkamp soms wat moeilijk zijn, een weekend is dan de perfecte manier om als tussenstapje te dienen en alle mogelijke twijfel weg te halen.

Naast dit alles is het ook gewoon eens tof om een paar dagen, samen met je vrienden, weg te zijn van huis. Want zeg nu zelf, een jaar wachten tot het volgende zomerkamp is toch echt wel lang.

Waar?

Het weekend zal doorgaan in Brakel, meer bepaald bij de Scouts Brakel. Zij zullen gedurende drie dagen hun lokalen aan ons toevertrouwen, zodat wij alvast onderdak hebben.
Brakel is gelegen net aan de taalgrens, tussen Oudenaarde en Geraardsbergen. In vergelijking met het vertrouwde landschap zijn er toch al enkele kleine heuveltjes te bespeuren, laat het een voorsmaakje zijn voor het zomerkamp dat ook doorgaat in de Vlaamse Ardennen.

Het Scoutslokaal is een zeer mooi gebouw en perfect uitgerust voor een weekend in te houden. Het lokaal beschikt over een keuken, sanitair, eetruimte en enkele lokalen waar er in kan gespeeld en geslapen worden. De Leeuwtjes, Pagadders en Joro’s zullen binnen slapen, maar de twee oudste groepen, Knapen en Jonghernieuwers, hebben de eer om buiten in tenten te slapen.

Wanneer?

Het weekend gaat voor alle groepen door van vrijdagavond 21 tot en met zondagmiddag 23 februari. Deze data is zeer strategisch gekozen, want het is namelijk het eerste weekend van de krokusvakantie. Op deze manier is er nog genoeg tijd om uit te rusten en huiswerk te maken na het weekend.

Vervoer

Het vervoer naar Brakel zal iets verschillen met dit naar het zomerkamp. Het openbaar vervoer is jammer genoeg geen optie aangezien Brakel wat afgelegen ligt. Hierdoor zijn wij genoodzaakt beroep te doen op jullie als ouders.
Praktisch zal dit als volgt te werk gaan:

Verzamelen doen we op vrijdagavond 21 februari om 18u15 aan het kerkplein van Lotenhulle. Van daaruit zullen we allemaal samen vertrekken naar Brakel. Het is ongeveer drie kwartier rijden, dus het is misschien wel handig als er hier en daar wat zou kunnen gecarpoold worden.

Zondagmiddag 23 februari om 14u00 zal het weekend afgelopen zijn en kunnen jullie uw zoon terug komen ophalen in Brakel.

Inschrijven

U kan zich inschrijven voor het weekend door het online inschrijvingsformulier op onze site in te vullen en vervolgens op bevestigen te drukken. Het formulier kan u terugvinden door op onderstaande knop te klikken.

Na het correct invullen en versturen van het inschrijvingsformulier zal u een bevestigingsmail krijgen.

De inschrijvingen worden afgesloten op zondag 16 februari.

Prijs

Voor het KSA-weekend vragen wij een democratische prijs van 30 euro. Deze prijs is voor alle groepen gelijk.

Meer info over de betaling zal u ontvangen in de bevestigingsmail die u in uw mailbox mag verwachten na het inschrijven via onze website.