Na een meer dan geslaagd eerste KSA-weekend twee jaar geleden, kondigen we met trots de tweede editie aan. Wij zijn al een tijdje bezig met alles voor te bereiden, maar corona drukt hier op de rem. Voorlopig mogen er namelijk geen overnachtingen met de jeugdbeweging doorgaan en dit tot en met 28 januari. Tegen dat het KSA-weekend er is zou het goed kunnen dat het dan wel weer toegelaten is en met deze gedachte organiseren wij het weekend verder. Als uiteindelijk zou blijken dat het toch niet zou mogen laten wij dit tijdig aan jullie weten.

Waarom een weekend?

Een weekend is volgens ons de ideale manier om eens een voorsmaakje te krijgen van het zomerkamp in juli. Zeker voor de jongste groep, de leeuwtjes, kan de stap naar het zomerkamp soms wat moeilijk zijn, een weekend is dan de perfecte manier om als tussenstapje te dienen en alle mogelijke twijfel weg te halen.

Naast dit alles is het ook gewoon eens tof om een paar dagen, samen met je vrienden, weg te zijn van huis. Want zeg nu zelf, een jaar wachten tot het volgende zomerkamp is toch echt wel lang.

Waar?

Het weekend zal doorgaan in Temse, meer bepaald bij de Scouts van Temse. Zij zullen gedurende drie dagen hun lokalen aan ons toevertrouwen. Temse is gelegen onder Sint-Niklaas, tussen Lokeren en Antwerpen.

Het Scoutslokaal is een zeer mooi gebouw en perfect uitgerust voor een weekend in te houden. De locatie beschikt over een keuken, sanitair, eetruimte en enkele lokalen waarin er kan gespeeld en geslapen worden. In tegenstelling tot het zomerkamp in de zomer is het in februari iets te koud om buiten te slapen in tenten, daarom zal elke groep op dit weekend binnen kunnen slapen.

Wanneer?

Het weekend gaat voor alle groepen door van vrijdagavond 18 tot en met zondagmiddag 20 februari.

Vervoer?

Het vervoer naar Temse zal iets verschillen met dit naar het zomerkamp. Aangezien het openbaar vervoer geen ideale oplossing is zo laat op de dag, hadden wij graag beroep gedaan op jullie.

Praktisch zal dit als volgt te werk gaan:

Verzamelen doen we op vrijdagavond 18 februari om 18u15 aan het kerkplein van Lotenhulle. Van hieruit zullen we allemaal samen vertrekken naar Temse. Het is ongeveer drie kwartier halfuur rijden, dus het is misschien wel handig als er hier en daar wat zou kunnen gecarpoold worden.

Zondag 20 februari om 12u00 zal het weekend afgelopen zijn en kunnen jullie uw zoon terug komen ophalen in Temse.

Inschrijven?

U kan zich inschrijven voor het weekend door het online inschrijvingsformulier op onze site in te vullen en vervolgens op bevestigen te drukken. De link naar het formulier kan u terugvinden door op onderstaande knop te drukken.

Na het correct invullen en versturen van het inschrijvingsformulier zal u een bevestigingsmail krijgen.

De inschrijvingen worden afgesloten op zondagavond 13 februari.

Prijs

Voor het KSA-weekend vragen wij een democratische prijs van 30 euro. Deze prijs is voor alle groepen gelijk. Meer info over de betaling zal u ontvangen in de bevestigingsmail die u krijgt na het inschrijven via de website.

Indien het weekend niet zou kunnen doorgaan door corona, schrijven wij het volledige bedrag terug over.

Vragen

Als jullie nog met enkele prangende vragen zouden zitten voordat u uw zoon inschrijft over om het even wat, aarzel dan niet om contact op te nemen met de hoofdleiding. Dit kan via mail of telefonisch.