Wie zijn wij?

KSA Lotenhulle-Poeke Jongens, de jeugdbeweging voor alle jongens van Lotenhulle-Poeke en omstreken.

Een beetje geschiedenis…

Een groepsfoto van de allereerste activiteit van de KSA jongens ooit

De KSA Lotenhulle-Poeke vierde in 2017 haar 10-jarig bestaan, en is daarmee een van de jongste KSA’s van Vlaanderen. Voor de meisjes van Lotenhulle en Poeke bestond al sinds jaar en dag de VKSJ (nu KSA Lotenhulle-Poeke Meisjes), maar voor de jongens was er echter geen jeugdbeweging in de buurt. Daarom besloten Lander Van Loocke, Kristof Colson, Jan Vandevoorde en Thomas De Jaeger in 2007 om een jeugdbeweging voor jongens op te richten. Oorspronkelijk was het de bedoeling om samen met de VKSJ een gemengde jeugdbeweging op te richten, maar de meisjes stonden op hun onafhankelijkheid.

Een groepsfoto op het zomerkamp van 2017

Doorheen de jaren zijn de leden- en leidingsaantallen gestaag toegenomen: waar er de allereerste activiteit nog maar 15 leden en 4 leiding waren, telt de KSA nu twaalf jaar later 65 leden en 13 leiding. Ook was er in het begin maar één groep voor kinderen van het 1e tot het 3e leerjaar, nu tellen we al vijf verschillende groepen voor jongens van het 3e kleuterklasje tot het 5e middelbaar. Meer info over de groepen vindt u hier.

De activiteiten

De KSA organiseert tweewekelijks een activiteit voor al hun leden. Deze activiteiten gaan telkens door van 14u00 tot en met 17u00 op zaterdag. Doorheen het jaar houden we buiten de gewone activiteiten ook enkele activiteiten op verplaatsing, een dagje naar een pretpark, eens gaan zwemmen, een avondactiviteit… De ouders worden steeds tijdig op de hoogte gebracht van deze activiteiten, omdat deze soms doorgaan buiten de normale periode van 14u00 tot en met 17u00.

Naast de activiteiten doorheen het schooljaar houden we ook in de zomervakantie een groot zomerkamp. Tijdens dit kamp gaan we met de leden een week lang weg om ons daar rot te amuseren.

Jaarlijkse tradities

Elk jaar organiseert de KSA enkele evenementen om de kas gezond te houden, zodat we kwaliteitsvolle activiteiten kunnen organiseren en de prijs van het zomerkamp kunnen drukken. Enkele van de belangrijkste evenementen zijn onze fuif (Zonde van de Fuiftijd), een eetfestijn, snoepverkoop…